Vill du göra en bokbeställning direkt?

Mitt författarskap

Jag har alltid skrivit berättelser, så länge jag kan minnas. Från att jag kunde hålla i en penna och hade lärt mig hantverket. Genom åren har jag skrivit på ett flertal berättelser, och en gång i tiden, närmare bestämt som trettonåring, hade jag planer på att bli den yngsta publicerade författaren – åtminstone i Sverige och åtminstone inom fantasygenren. Min debut skulle dock visa sig dröja ett antal år.

Jag har fortfarande flera projekt på gång. I första hand inriktar jag mig på fantasy, då det ligger mig allra varmast om hjärtat, och det är där jag nu har debuterat. Emellertid skriver jag även på en feelgood, samt har en plan för dels en barnbok och dels en relationsserie i stil med Lotta-böckerna, för den som känner till dessa. En och annan fantasyserie finns påbörjad eller planerad också, förstås … Får jag skrivtorka på ett manus hoppar jag helt enkelt över till ett annat ett tag. Fungerar för mig!

Författaralias

Efter lite om och men, funderande fram och tillbaka, har jag kommit fram till att använda mig av ett författaralias. Inget hemlighetsmakeri eller någon mystisk pseudonym, utan helt enkelt ett artistnamn att använda när jag skriver, även om jag i alla sammanhang kommer vara öppen med mitt riktiga namn. Allt möjligt har farit genom huvudet, fantasifullt, logiskt osv. osv. Till slut blev det alias:

Sofie M. Eira

Sofie är mitt namn, men jag heter ju också Marie. Såå… lite omkastning av bokstäver, en liten punkt och en fejkinitial senare blev det Sofie M. Eira – helt enkelt taget från Sofie och Marie. No more, no less.

Mina böcker

Arvet Zapalis – del 1: Storm över Ealdgyd

”Storm över Ealdgyd” är en spännande berättelse i genren high quest fantasy. Där finns många oväntade vändningar, stark vänskap och lojalitet, men också svek, svåra val och moraliska dilemman. Därtill en tonårig pojkes sökande efter sig själv och sin plats i en föränderlig och allt farligare värld.

Om du gillar ett klassiskt fantasyäventyr med det traditionella uppdraget, men med lite extra fokus på relationer och karaktärsutveckling, så kan det här vara en serie för dig!

Rek. ålder 12-15 år och uppåt.
Utgiven av DivinaMedia Publishing med release 2022-12-12.